Idworx is opgericht door Gerrit Gaastra. Het DNA van de oprichter is één op één terug te vinden in de waanzinnige fietsen die het bedrijf maakt. Gerrit Gaastra is een telg uit een dynastie van fietsenbouwers. Deze liefde voor de tweewieler komt volledig tot uitdrukking in de creaties. Het kwaliteitsniveau is extreem hoog; alleen het aller aller beste is goed genoeg. Idworx heeft een heldere filosofie. De fietsen moeten voldoen aan de volgende eigenschappen: sterk, betrouwbaar, onderhoudsarm, zo licht mogelijk, en alle modellen met een eigen belofte. 

Niet zelden ontwerpt of verbetert Idworx onderdelen zoals velgen, banden, lamphouders, tandwielen, excentrische bottom bracket, etc. Het is een bedrijf dat gedreven wordt door kwaliteit. De fietsen zijn tot in het kleinste detail doordacht. Alles is functioneel en onomstreden. Zo bestaat de kabelboom uit één stuk om de kans op storing of corrosie te minimaliseren. De speciaal gemaakte lamphouder zorgt voor een optimaal lichtbeeld. De speciaal ontworpen tandwielen met oneven aantal tanden zorgen voor een extreem hoge levensduur. De brace in de achterdrager zorgt voor extra stijfheid. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is werkelijk een perfectiegraad tot op detailniveau.  

Het bedrijf doet niet aan grote aantallen en rekt ook niet haar capaciteit op ten faveure van het snelle geld; elke fiets is zeer precies afgemonteerd. Het bedrijf is wars van modegrillen en past alleen techniek en technologie toe die daadwerkelijk iets toevoegen en voldoen aan haar kwaliteitseisen. Het bedrijf is van zeer bescheiden omvang en heel erg benaderbaar. Zij hebben direct contact met de gebruikers van hun fietsen; zo vloeit de feedback direct terug. Idworx maakt ook de Gaastra Fyts, wat heel goede complete fietsen zijn voor een wat lagere prijs. Wie opzoek is naar een fiets voor dagelijks gebruik en toertochten doet er goed aan deze fietsen eens te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu