Fietsverhalen: David

  1. Home
  2. Blog
  3. Fietsverhalen: David

FIETSVERHALEN

Jullie beleven veel inspirerende avonturen met jullie fietsen. We vinden het leuk om ze te horen en te delen. We trappen af met het verhaal van David met zijn Velotraum Speedster SP3!

Hola! Vanaf de andere kant van de wereldbol spreekt David, 26 jaar, en ik ben bezig een tocht door Zuid-Amerika van Rio de Janeiro via Cataratas de Igauzu – Uruguay – Buenos Aires – Peninsula Valdes – Tierra del Fuego naar Ushuaia, met het plan om vanaf daar weer volledig noordelijk te trekken naar Cartagena, Colombia! Favoriete fietsweg tot nu toe is de Carretera Austral, een fantastisch strook met alles wat het natuurhart begeert! Uiteraard helemaal op mijn trouwe groene tweewieler 🙂

Mijn fiets is voor mij de beste manier van rondtrekken. Je voelt de wind door je haren (met Patagonische wind die windstil genoemd wordt met constant 80km/h ligt je volledige kapsel zelfs onder je helm overhoop na een dag tegen de wind in pompen). Je hoort de geluiden van de natuur om je heen en het gekraak van onverharde wegen onder je banden. Je voelt de zon op je gezicht. Je ervaart dat je zo weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. En het meest bijzonder: het contact met de locals. Dankzij de fiets en de bijbehorende kleine paadjes waarover je rijdt, kom je op allerlei mooie plekken en ontmoet je mensen die zoveel kleur geven aan een trip als deze.

Mensen kijken zeer verbaasd op als er een bijna 2m lange blonde Hollander op een groene fiets met trailer voorbij komt razen. Het levert gegarandeerd gesprekjes op, waardoor ik regelmatig uitgenodigd ben voor lunch bij mensen thuis, ben uitgenodigd om een volledig weekend met een vriendengroep mee weg te gaan en per toeval een Argentijns festival georganiseerd heb voor 12.000 man. Ik was opzoek naar een plek om te kamperen toen ik in een ieniemienie gehuchtje tegen een festival in opbouw aan botste. De mensen bombardeerden me tot hoofd van de camping en allerlei andere klusjes. Ik was daar nooit gekomen zonder fiets!

Pas een paar weken voor vertrek kwam ik bij Horizon binnenwandelen of er toevallig een mega fiets op voorraad was. wat niet zo was, maar er werd sindsdien alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat alles op tijd geregeld zou worden. Daardoor is deze trip mogelijk en zelfs bij pech hier kan ik altijd terecht voor vragen, advies en tips.

Dus gooi jezelf in ‘t diepe, twijfel niet en pak de fiets voor trips. Zeg nooit nee als je iets aangeboden wordt en praat met de locals. Geniet van de rust, stilte en wat moeder natuur ons allemaal voorschotelt. Het is te mooi om links te laten liggen!

Menu